ЕЛЕКТРОНЕН ПОРТАЛ ЗА ДИАГНОСТИКА И ПРЕВЕНЦИЯ НА РИСКА ОТ БЪРНАУТ СИНДРОМ И РАЗВИТИЕ НА УСТОЙЧИВОСТ ПРИ ПЕДАГОГИЧЕСКИТЕ СПЕЦИАЛИСТИ

ЕТИЧНИ НОРМИ И ИЗИСКВАНИЯ

Съдържанието и функционалностите на Електронния портал са съобразени с изискванията на Декларацията от Хелзинки за етичност в науката; принципите на добрата клинична практика; българските закони и наредби за извършване на клинични и научни изследвания с участието на хора.

Изследванията се провеждат в пълно съответствие с изискванията на Закона за защита на личните данни. Спазени са критериите за научност и етичност, утвърдени от Комисията по научна етика на педагогическия факултет към Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ със становище №8 от 26.05.2024 г. (PД-38-136/03.07.2024 г.). 

Всички данни са анонимизирани. Подробната информация, която би позволила да се идентифицират участниците, е внимателно разгледана и отстранена или променена. Поверителността на електронните данни се осигурява чрез защитата им с парола. Получените резултати се използват единствено с научна цел, като всеки един от участниците получава индивидуална обратна връзка с резултатите от диагностиката на бърнаут синдром и резилиънс.