Създайте зона за релаксация на работното място

Помислете за възможността от създаване на зона за релаксация във вашето училище. Със сигурност могат да се намерят изоставени или неизползвани помещения, които да превърнете в оазиси на спокойствието. С общи усилия създайте атмосфера, в която цари тишина и спокойствие. Помислете как бихте могли да обзаведете с мебели, в които да се разположите удобно. Поставете растения в саксии, малък аквариум или интериорен декоративен фонтан. Картини или тапети в стил Фън Шуй/Дзен ще допълнят впечатлението за уют и ще подсилят възстановителния ефект. Създайте правила за абсолютно мълчание или поддържайте дискретен разговор на теми извън работата. Прекарвайте достатъчно време в самота, без да правите нищо, дори това да се случва само за няколко минути.

Допълнителни ресурси:

Снимка и видео ресурс за създаване на стая за релаксация в начално училище от Valley, Аризона (САЩ), която помага за справяне с прегарянето в училищата.

Видео: https://www.abc15.com/news/uplifting-arizona/quiet-rooms-created-for-valley-teachers-to-balance-burnout-at-schools